Sådan får du energitilskud til energiforbedringer

Energitilskud til energiforbedringer privat, andelsbolig og lejlighedI Danmark har du mulighed for, at få tilskud til energiforbedringer af din bolig. Energiforbedringer af ens hjem kan bestå af en række forskellige foranstaltninger. Blandt andet vælger de fleste, at få udskiftet deres vinduer, hvilket er en af de mange forskellige former for energiforbedringer, som du kan lave af din bolig, og som du i øvrigt vil have mulighed for at få tilskud til. Det tilskud, som du har mulighed for at få, vil blive udbetalt igennem Energikøb, der indberetter ved statens energipulje.

Hvordan får jeg tilskud til energiforbedringer af min bolig?

Hvis du ønsker energiforbedringer af din bolig, så er det en rigtig god idé, at du først og fremmest starter ud med at få taget fat i en håndværker. Når du vælger at tage fat i en håndværker, vil han nemlig kunne komme med sine bud på hvilket forskellige energioptimerende foranstaltninger, som du har mulighed for at få lavet -og hvilke der kan betale sig.

Efter du har fået lavet en håndværksfaglig vurdering af mulighederne for energioptimering i dit hjem, kan du med fordel få den pågældende håndværker til at give dig et tilbud på, hvor meget det vil koste at få lavet de forskellige energibesparende forbedringer.

Hvad kan du få energitilskud til?

Der forelægger mulighed for at få lavet en række forskellige energiforbedrende løsninger i dit hjem – herunder følgende:

Udskiftning af ældre vinduer til energiruder eller til energiglas
Isoleringsopgaver af enhver art
Opsætning af solfangere
Installation af varmepumper
Udskiftning af gammel fyr/kedel til nyere og mere energirigtig model
Installation af sol- og jordvarme

Herudover skal du desuden regne med, at der vil være mulighed for at få et tilskud til de fleste andre former for renovering, hvor der vil være mulighed for at få et nedsat energiforbrug.

Sådan ansøger du om co2 tilskud

Efter den håndværksfaglige vurdering har fundet sted, skal du gøre følgende i kronologisk rækkefølge:

1. Opret din sag  på Energikøb.dk og ansøg om at få et tilskud.
2. Efter et kort tid modtager du en forhåndsgodkendelse fra energikøb.
3. Efter din ansøgning om tilskud er blevet godkendt, kan både håndværker såvel som varer/materialer nu blive bestilt og arbejdsprocessen kan nu påbegyndes.
4. Alle kontrakter samt kvitteringer i forbindelse med renoveringen skal gemmes og indsendes til Energikøb ved ganske enkelt at logge ind i systemet
5. Tilskuddet vil nu blive udbetalt på din konto.

Hvem har mulighed for at ansøge om tilskud?

Man har som privat boligejer mulighed for at ansøge om at få et tilskud til energiforbedringer i hjemmet. Derudover har ejer- og andelsforeninger samt erhverv desuden også mulighed for at få tilskud.

Hvis du som privatperson ønsker at få lavet energiforbedringer i sommerhuset, så vil du som sommerhusejer også have mulighed for herfor. Det kunne eksempelvis være i tilfælde, af du gerne vil have installeret en varmepumpe eller lignende i dit sommerhus.
Hvor stort et beløb bør jeg regne med at få i tilskud til energiforbedringer
Hvor store beløb du vil have mulighed for at få til de renoveringer, som du skal have udført, skal du regne med afhænger af en del forskellige ting. Det er meget forskelligt, hvor omfattende energioptimeringer af boligen danskerne vælger at få udført, og derfor vil de beløb, som man har mulighed for at få udbetalt fra energipuljen samtidig også være vidt forskellige.

Energipuljen betaler i gennemsnit 25 øre pr kWh/m. Dette betyder naturligvis også, at jo mere omfattende energirenoveringer, man vælger at kaste sig over, jo flere penge vil man få mulighed for at at modtage i tilskud.