Hvor kan du spare mest på elbesparelser?

ElbesparelserElpriserne bliver desværre ikke lavere trods, der kommer mere og mere grøn strøm i DK og solpanelerne dækker mange villaers tagsider.

Heldigvis er der en positiv udvikling inden for de fleste elapparater, der nu er blevet mere energieffektive og dem vil vi se lidt på her.

Fra glødepærer til LED

Fra kun få år siden kom LED belysning endelig så langt ned i pris, at de kunne blive hvermandseje. Fordelen ved LED er ikke kun det lavere energiforbrug men også en enorm lang levetid på helt på til 20 år.

Det giver utroligt mange fordele i industrien, hvor en pærer kan være svær at skifte og den lange levetid giver øget driftssikkerhed.

Teknologien kan vi som private også nyde godt af, da farven på LED kan laves nær det vi kender fra de gamle glødepærer.

Besparelsen ved at skifte fra en traditionel glødepærer eller gamle elsparepærer er så stor at energistyrelsen faktisk giver energitilskud til private der gider indsende en ansøgning.
Nuvel det er kun omkring 20 kroner pr. pærer, men har du hele hytten oplyst med LED er der da lidt at hente der også. Der ansøges på Energikøb.dk

Varmepumperne er kommet ind i kampen

Fra A til A+++ og fra 3 til 5,5 i SCOP værdi på 3 år.

Der er virkelig sket noget med energieffektiviteten inden for luft til luft varmepumper de sidste år og gjort dem yderst velegnede til private boliger, når det gamle oliefyr står for udskiftning.

Før i tiden skiftede alle til pillefyr, men dem har varmepumperne allerede overhalet på energisiden og ikke mindst mht. komfort.

Energistyrelsen giver et kontant skattefrit tilskud på omkring 2- 3000, hvis du skifter fra oliefyr eller elvarme til en ny moderne A+++ varmepumpe.

Vaskemaskine og køleskab

De mer traditionelle hvidevarer er i dag alle blevet A+++ og selv de billigste er med. Det kniber noget med kummefryserne, der hænger lidt på energisiden og køleskabene er stadig i den dyre ende, når de sidste + skal på, men vaskemaskiner helt ned til 3.000 er i dag med A+++.

De nyeste OLED TV er også med på trenden og giver dig TV i stuen til omkring det halve energiforbrug kontra et ældre LCD fladskærms TV.
At billedet også er 5 gange bedre skader jo så heller ikke.

Spar mest, der hvor du bruger mest strøm

Det er jo meget logisk, men har du overhovedet styr på hvor i boligen du anvender mest strøm?

Prøv at gennemtænk en normal hverdag i familien.

Så vil du bemærke, at det er strøm i boligens stue der ofte er aktiv meget og på hvidevaresiden og det er da også her du kan spare store penge ved at skifte til nye modeller.

Men bemærk, at et skifte sjældent kan betale sig KUN for at skifte. Har du e A+ vaskemaskine der virker fint, vil det tage mange mange år at tjene et skifte ud.
Har du dog en maskine uden A mærke, vil du oftest kunne tjene den ind på 5- 10 år.

Flere tips til elbesparelser